Det kan være mange grunner til at du må få en rotfylling i en eller flere tenner. En av de vanligste årsakene er at du har fått et hull som berører nerven i tannen. Dette kan føre til store tannsmerter som kan lindres ved at selve nerven fjernes.

I andre tilfeller er nerven i tannen allerede død. Dette kan skyldes at tannen har blitt skadet eller betent. En rotfylling kan gjøre det mulig å beholde tannen, slik at den ikke må trekkes. Vi på Hinna Tannlegesenter i Stavanger vil vurdere om du har behov for en krone på tannen.

Slik utfører tannlegen en rotfylling

Det er vanligvis nødvendig med en lokalbedøvelse før tannlegen kan begynne med rotfyllingen. Tannlegen borer først helt inn til nerven før rotkanalen fjernes helt. Tannen rengjøres og bygges opp, slik at den igjen kan brukes som normalt.

Hvis nerven allerede er død er det ikke sikkert at du trenger bedøvelse. Tannlegen i Stavanger sørger uansett alltid for at behandlingen er smertefri og at du føler deg trygg og bekvem når du gjennomfører en behandling. Det kan være behov for å rotfylle tannen i flere omganger for at resultatet skal bli så godt som mulig.

En av de viktigste grunnene til at tannen bør rotfylles, er for å unngå tannverk og infeksjoner. Riktig behandling vil sørge for at du kan beholde tannen din. Tannlegen vil vurdere om rotfylling er det beste alternativet for deg.

Alt du trenger å vite om rotfylling hos tannlegen i Stavanger

Hvor lang tid tar det å rotfylle en tann?

Hvis du har behov for å rotfylle en eller flere tenner, bør du oppsøke tannlegen din i Stavanger. Tannlegen vil med en gang foreta en vurdering av hvilken tannbehandling som passer best for deg. Rotfyllingen vil vanligvis bli utført i løpet av to tannlegebesøk.

For at rotfyllingen skal blir riktig utført, er det vanlig å gå med et innleggsmiddel som er bakteriedrepende. Dette innleggsmiddelet bør brukes i minst to uker, før resten av behandlingen kan begynne. Når tannen rotfylles bruker tannlegen et materiale som er bakterietett.

Velg en tannlege i nærheten av der du bor

Siden rotfyllingen utføres i løpet av to eller flere behandlinger, er det derfor en fordel om du velger en tannlege i nærheten av der bor. Da slipper du å bruke tid på å reise i forbindelse med tannlegebehandlingen. Det er også enklere om det skulle oppstå komplikasjoner.

Våre dyktige tannleger hos Hinna Tannlegesenter har lang erfaring med rotfylling og andre tannbehandlinger. Vi sørger for at den rotfylte tannen blir bygd opp igjen på riktig måte, slik at du får tilbake smilet ditt.

Har du spørsmål rundt noe av dette? Ta kontakt med oss på telefon 51 88 15 11 eller bestill time hos tannlegen i Stavanger.

FAQ

Hvorfor er rotfylling ofte den beste løsningen?

Rotfylling er gjerne den beste løsningen om du har tannverk eller infeksjon, som påvirker nerven i tannen.

Hvordan utføres en rotfylling?

Før tannen kan rotfylles vil du vanligvis få lokalbedøvelse. Deretter bores det helt inn til nerven, slik at rotkanalen kan fjernes. Tannen bygges opp igjen etterpå.

Hvor lang tid tar en rotfylling?

En rotfylling blir som regel utført i løpet av to tannlegebesøk. I løpet av denne perioden må du vanligvis gå med et bakteriedempende innlegg i to uker.