Protetikk

Krone- og brobehandling

Del denne siden

Når tenner er så skadet at de ikke kan fikses med en vanlig fylling, kan en krone være et alternativ. Tannen slipes da til, avtrykk tas/skannes og sendes til tekniker. Kronens farge og fasong tilpasses de andre tennene. I løpet av en til to uker mottar vi arbeidet fra tekniker og kronen sementeres over tannen som en hette. En bro brukes til å erstatte en eller flere tenner. Dersom man mangler en tann kan nabotennene slipes ned og brukes som fester for broen.

Ta gjerne kontakt med oss om du har noe spørsmål.

Dersom det ikke er mulig å reparere en tann med fyllingsterapi lager vi en krone. Kroner lages også i tilfeller for å forbedre tannen/tennenes utseende. Kronens form, farge og stillings kan lages akkurat slik tannlegen og pasienten vil. Tennene som synes ved smiling eller snakking blir normalt sett laget i et tannfarget materiale, dette kan være plastkompositt eller porselen. Vi anbefaler krone dersom det ikke lenger er forsvarlig å reparere tannen med fylling, tannen er for svak eller dersom tannen er svekket etter rotbehandling.

En bro kan brukes dersom det mangler en eller flere tenner. For å kunne bruke en bro må det være tenner som broen kan festes på. Broen festes til dine tenner på hver side av hullet i tannrekken. Det brukes samme materialet i broen som til kroner.

Ved mangel av tenner oppstår det «hull» i tannrekken. Dette kan føre til at tennene beveger seg, dette kan medføre at bittet mellom tennene i under- og overkjeven blir dårlig. Det er ikke alltid nødvendig å erstatte alle manglende tenner. Denne avgjørelsen kan du gjøre sammen med en av våre dyktige tannleger.

Proteser

Når alle eller flere tenner i kjeven mangler, kan en avtagbar hel- eller delprotese i plastmateriale være en mulig tannerstatning. Om du mangler flere tenner i en kjeve kan man få laget en delprotese. Dersom du mangler alle tenner i en kjeve så lager vi en helprotese. Den holdes på plass av vakuumet i ganen samt musklene i kinn, lepper og gane. En protese ser helt naturlig ut og man klarer fint å snakke og spise med protesen.

DIN LYKKE ER VÅRT ULTIMATE MÅL

Vi streber etter en 5-stjerners behandling hver gang. Se våre vurderinger og ranger oss her.

VURDER OSS ETTER DITT BESØK

Vi ber deg vurdere opplevelsen din når du forlater praksisen. Så langt er 98,5% fornøyde!