Bitt- og snorkeskinne

Snorkeskinne

Del denne siden

Har du et snorkeproblem så kan en søvnapnéskinne være aktuelt. Skinnen vil holde underkjeven lengre frem og hindre at luftveien tetter seg til. Vi gjør en utredning, og dersom tannlegen kommer frem til at snorkeskinne er tingen for deg så tar vi avtrykk og sender til tekniker. Der fremstilles snorkeskinnen. En slik skinne er som regel et godt valg ved snorkeproblemer og kan også behandle mild til moderat grad av søvnapné.

Ta gjerne kontakt med oss om du har noe spørsmål.

Bittskinne

En bittskinne er et enkelt hjelpemiddel som avlaster spente spisemuskler og spiseledd samtidig som den beskytter tennene mot gnisseskader. For å fremstille en bittskinne tar man avtrykk av både over- og underkjeve.

Det er flere fordeler med bittskinne. En positiv effekt er avlastede kjeveledd. Bittskinnen brukes for å avlaste både muskler, sener og ledd. Dette kan redusere ulike kjeveledds plager og smerter. Andre positive effekter med bittskinne er avspenning av muskulatur, redusert slitasje ved tanngnissig eller tannpressing og redusert belastning på tennene.

Det er flere og sammensatte årsaker til snorking. Det varierer fra person til person hvilken av årsakene som har størst betydning for snorkingen. Noen årsaker kan være overvekt, alkohol, sovemidler, beroligende medisiner og stillingen du sover i.

Snorking kan forverres dersom du sover på ryggen, da luftveiene blir trangere. En annen årsak kan være for lite søvn, snorking kan forverres i tung søvn. Ved hjelp av en snorkeskinne kan du oppnå bedre søvn både for deg og en eventuell partner som sover på samme rom.

Normalt sett kan alle som sliter med snorking bruke snorkeskinne. Det finnes likevel noen begrensninger. Personer som mangler alle tennene kan ikke benytte seg av snorkeskinne. Sammen med tannlegen tar vi en vurdering av hva som passer best for deg.
DIN LYKKE ER VÅRT ULTIMATE MÅL

Vi streber etter en 5-stjerners behandling hver gang. Se våre vurderinger og ranger oss her.

VURDER OSS ETTER DITT BESØK

Vi ber deg vurdere opplevelsen din når du forlater praksisen. Så langt er 98,5% fornøyde!