Tannkjøtt sykdommer

Behandling av tannkjøtt sykdommer

Del denne siden

Periodontitt er en betennelse i tennenes støttevev og kan føre til at tenner løsner og må fjernes. For at sykdommen skal stoppe å utvikle seg må tannlegen foreta en systematisk dyprens. Tannlegen kartlegger sykdommens alvorlighetsgrad og lager en individuell tilpasset behandlingsplan. For at behandlingen av periodontitt skal bli vellykket er god munnhygiene en forutsetning.

Tegn på periodontitt

De første tegnene på sykdommen oppstår ved rødt og litt hovent tannkjøtt som lett blør ved bruk av tanntråd/tannstikker og tannpuss. Du kan i tillegg til rødt og hovent tannkjøtt oppleve dårlig ånde og tannkjøttet kan bli noe ømt. Det starter med en enkel tannkjøttbetennelse (gingivitt), og i noen tilfeller utvikler dette seg videre til periodontitt. Det er om lag 10% av den voksne befolkningen i Norge som utvikler en alvorlig form for periodontitt.

Dersom belegget som forårsaker betennelsen ikke fjernes og behandles, kan dette medføre at benet rundt tennene brytes ned. Dermed kan tannstein og bakteriebelegget strekke seg stadig lenger ned i rotoverflaten. Dette kan over tid føre til at tenner løsner og eventuelt må fjernes.

Forebygge periodontitt

God munnhygiene er viktig for at behandlingen av periodontitt skal bli vellykket. Det er anbefalt å pusse tennene to ganger til dagen (morgen og kveld) og bruke tanntråd daglig. Fluorskyll kan også bidra til å fjerne plakk som ikke løsner ved pussing av tennene.

Det er anbefalt å slutte å røyke dersom du lider av periodontitt. Det er påvist at røyking gir et dårligere behandlingsresultat og fremskynder utviklingen av periodontitt. Arv kan være en viktig faktor. Har du andre i familien som sliter med det samme, er det lurt å kontakte tannlegen dersom du har mistanke om sykdommen. Nedsatt immunforsvar, medisinbruk, stress og enkelte type sykdommer kan medføre nedbryting av kjevebenet raskere.

DIN LYKKE ER VÅRT ULTIMATE MÅL

Vi streber etter en 5-stjerners behandling hver gang. Se våre vurderinger og ranger oss her.

VURDER OSS ETTER DITT BESØK

Vi ber deg vurdere opplevelsen din når du forlater praksisen. Så langt er 98,5% fornøyde!