Tannimplantat

Tannimplantat

Tannimplantater erstatter tapte eller manglende tenner. Implantatene settes inn i kjevebenet og kan brukes som festepunkter for kroner, broer og proteser. Ved å operere inn en liten titan skrue inn i kjevebeinet erstatter man roten/røttene som mangler. Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat.

Hva koster tannimplantat?

Priser på tannimplantat varierer basert på flere faktorer. Et implantat uten protetikk koster 14000,- avhengig av hvilken type tannimplantat du ønsker. Skal du ha tannimplantat i hele kjeven kan dette koste mellom 60 000 – 160 000. Tannimplantat trenger jevnlig pleie og oppfølging på samme måte som vanlig tenner må. Vi anbefaler dermed at du velger en tannklinikk nært ditt bosted.

Det er vanskelig å gi en eksakt pris på behandlinger. Vi ønsker å treffe deg først og diskutere hvilken løsning som passer best for deg. Ta kontakt med oss så avtaler vi tid for konsultasjon.

Prosessen

Først plasserer vi tannimplantatet i kjevebenet ved hjelp av nøyaktige operasjonsteknikker. Detter er smertefritt og tar alt fra 30 minutter opp til 2 timer.

Etter operasjonen starter tilhelingsperioden. Varigheten på denne perioden avhenger av ulike faktorer som bittforhold, hvilken type tannimplantat som blir brukt og kvalitet på benet i kjeven. Tilhelingsperioden varierer fra over- til underkjeven. I underkjeven kan det ta 2-3 måneder, mens i overkjeven kan det ta 3-4 måneder. Det er mulig å bruke en protese i tilhelingsperioden, for at tanntapet ikke er synlig.

Hvem kan få tannimplantat?

Vi tar en oversiktsrøntgen for å se tennene, munnhulen, kjeveledd og ben. Disse bildene bruker vi for å avgjøre om det kan settes inn implantat. Det er viktig at tykkelsen og kvaliteten på kjevebenet tåler å få innsatt tannimplantat. NAV kan dekke større deler av behandlingen dersom du har en eller flere av tilstandene til høyre:

Periodontitt

Munntørrhet

Tannløs kjeve

Mistet tenner i ulykke

Mangel av tann (medfødt)

Tannutviklingsforstyrrelse

Nedsatt egenomsorg

Medisinske tilstander