Tann­implantat

Tannimplantat

Del denne siden

Tannimplantater erstatter tapte eller manglende tenner. Implantatene settes inn i kjevebenet og kan brukes som festepunkter for kroner, broer og proteser. Ved å operere inn en liten titan skrue inn i kjevebeinet erstatter man roten/røttene som mangler. Det er mulig å erstatte nesten alle tapte tenner med implantat.

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om du har noen spørsmål om tannimplantater eller andre produkter.

Hva koster tannimplantat?

Priser på tannimplantat varierer basert på flere faktorer. Et implantat uten protetikk koster 14000,- avhengig av hvilken type tannimplantat du ønsker. Skal du ha tannimplantat i hele kjeven kan dette koste mellom 60 000 – 160 000. Tannimplantat trenger jevnlig pleie og oppfølging på samme måte som vanlig tenner må. Vi anbefaler dermed at du velger en tannklinikk nært ditt bosted.

Det er vanskelig å gi en eksakt pris på behandlinger. Vi ønsker å treffe deg først og diskutere hvilken løsning som passer best for deg. Ta kontakt med oss så avtaler vi tid for konsultasjon.

Prosessen

Først plasserer vi tannimplantatet i kjevebenet ved hjelp av nøyaktige operasjonsteknikker. Detter er smertefritt og tar alt fra 30 minutter opp til 2 timer.

Etter operasjonen starter tilhelingsperioden. Varigheten på denne perioden avhenger av ulike faktorer som bittforhold, hvilken type tannimplantat som blir brukt og kvalitet på benet i kjeven. Tilhelingsperioden varierer fra over- til underkjeven. I underkjeven kan det ta 2-3 måneder, mens i overkjeven kan det ta 3-4 måneder. Det er mulig å bruke en protese i tilhelingsperioden, for at tanntapet ikke er synlig.

Hvem kan få tannimplantat?

Vi tar en oversiktsrøntgen for å se tennene, munnhulen, kjeveledd og ben. Disse bildene bruker vi for å avgjøre om det kan settes inn implantat. Det er viktig at tykkelsen og kvaliteten på kjevebenet tåler å få innsatt tannimplantat. NAV kan dekke større deler av behandlingen dersom du har en eller flere av tilstandene til høyre:

  • Periodontitt
  • Munntørrhet
  • Tannløs kjeve
  • Mistet tenner i ulykke
  • Mangel av tann (medfødt)
  • Tannutviklingsforstyrrelse
  • Nedsatt egenomsorg
  • Medisinske tilstander
DIN LYKKE ER VÅRT ULTIMATE MÅL

Vi streber etter en 5-stjerners behandling hver gang. Se våre vurderinger og ranger oss her.

VURDER OSS ETTER DITT BESØK

Vi ber deg vurdere opplevelsen din når du forlater praksisen. Så langt er 98,6% fornøyde!